Aram I: despre recuperarea integrala a proprietatilor armenilor din Turcia

Un proces intentat Turciei de catre Biserica Armeană, de recuperare a unui sediu istoric confiscat în urmă cu un secol, în timpul genocidului armean (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), este “primul pas legal” al unui obiectiv de revendicare a tuturor proprietăților armene confiscate de turci – a afirmat, in urma cu o zi, un lider la nivel mondial al Bisericii.

Liderul Aram I, Catolicos al Tronului din Cilicia, a mai spus, de asemenea, că în cazul în care autoritățile juridice turcesti vor respinge actiunea, disensiunile intre Turcia si diaspora armeana (10 milioane de membri) “s-ar putea adanci”.

Aram am vorbit într-un interviu catre The New York Times, în timp ce vizita comunitățile din diaspora din nord-est, in urma participarii la evenimentele din Washington, dedicate centenarului Genocidului Armean (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Acesta este sediul central al Bisericii”, a spus el. “Acesta este primul pas legal. El va fi urmat de pretentia noastră de returnare a tuturor bisericilor, mănăstirilor, proprietăților Bisericii și, în cele din urmă, a proprietăților individuale. Noi trebuie să avansam, pas cu pas”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.