Ucraina: a 13-a biserica jefuita in Eparhia de Sumy

Biserica Sfantul Arhanghel Mihail din satul Kirikovka, regiunea Sumy, a fost jefuita. Vandalii au distrus ușa din față și au furat Evanghelia din Altar, șapte icoane și alte bunuri bisericești.

Aceasta este cea de-a 13-a biserica jefuita în zece luni, in regiune.

Având în vedere imposibilitatea de a găsi o soluție la problema jefuirii sistematice a bisericilor ortodoxe din regiunea Sumy, Arhiepiscopul de Sumy și Akhtyrka, Evloghie, a trimis o telegramă Ministrului de Interne ucrainean, Avakov, în care a solicitat sa se ia măsuri pentru a investiga jafurile și a-i pedepsi pe autori.

“Astăzi, a fost jefuita biserica a treisprezecea a Episcopiei de Sumy, in 10 luni”, a scris Episcopul Evloghie.

“Încercările mele repetate privind luarea de măsuri adecvate in comunitățile ortodoxe, de catre sediile poliției locale, nu au avut succes”.

Ierarhul a menționat că comunitatea ortodoxă consideră ca aceste infracțiuni au loc ca urmare a lipsei cinice de acțiune.

“Oamenii sunt profund tulburati de refuzul evident al poliției de a lua măsuri reale pentru a investiga aceste crime împotriva comunităților ortodoxe din regiunea Sumy și a-i pedepsi pe jefuitori”, a concluzionat Arhiepiscopul Evloghie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.