Rugaciune ecumenica in SUA, cu portretele celor doi mitropoliti rapiti, asezate in Altar

SUA | Crestinii din Irak si Siria s-au rugat pentru pace

Luptele din Irak și Siria au un impact mare, nu doar asupra refugiaților, ci si a cetatenilor Statelor Unite, care sunt profund legati de regiune.

Creștinii sositi din aceste țări s-au adunat, recent, la Biserica Ortodoxa Siriaca “Sfantul Efrem”, din Washington, pentru o rugaciune de pace în Orientul Mijlociu.

Biserica a găzduit, astfel, prima sa rugaciune ecumenica, la care au participat sirieni, antiohieni, creștini etiopieni, armeni ortodocși, precum și membri ai Bisericii Libaneze Maronite.

Portretele celor doi Mitropoliti rapiti (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – Episcopul grec-ortodox Paul Yazigi și Episcopul siriac ortodox Ioan Ibrahim – au fost afisate in Altar, pe tot timpul desfasurarii slujbei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.