Rapirea crestinilor asirieni: atrocitati comise chiar sub ochii comunitatii internationale

Potrivit unui oficial militar kurd, citat de publicatia Sputnik, Coaliția Internațională condusă de SUA nu a facut nimic pentru a preveni rapirea a sute de crestini asirieni, de catre militanții Statului Islamic, în nordul Siriei, saptamana trecuta.

“Din păcate, toata aceasta tragedie s-a desfășurat sub ochii comunității internaționale. Pe parcursul a trei sau patru zile, islamiștii au efectuat atrocități in masă, iar forțele coaliției internaționale nici măcar nu au încercat să-i oprească. Suntem in stare sa ne aparam pe noi insine și familiile noastre, dar nu avem arme”, a spus Goriah Abdel Ahad, un comandant kurd, adjunct al Consiliului de Apărare al Jazira Canton, intr-o declaratie catre Sputnik, ieri.

Lunea trecută, militanții Statului Islamic au preluat controlul asupra mai multor sate creștine asiriene din nord-estul Siriei. Islamiștii au demolat biserici și au răpit cel puțin 90 de civili, inclusiv preoți, femei și copii. În următoarele câteva zile, extremiștii au capturat mai multi ostatici, numărul acestora variind între 200 și 350 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comandantul a declarat că, potrivit datelor Consiliului, extremiștii Statului Islamic au 350-400 de ostatici. El a mai spus că 18 asirieni și 16 kurzi, locuitori din satele capturate, au fost executați.

Asirienii, un grup etnic care locuieste în zone din Irak, Siria și Turcia, au adoptat Creștinismul în primul secol. Se considera a fi cel mai vechi grup etnic creștin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.