Casa in care a copilarit Iisus, descoperita in Nazaret. Usile si ferestrele, intacte

Casa in care Si-a petrecut copilaria Iisus, pare sa fi fost descoperita sub Manastirea Surorilor din Nazaret, în Nazareth, Israel, potrivit arheologului Ken Dark, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sit-ul arheologic, aflat sub manastire, este cunoscut inca din anul 1880, dar niciodată nu a fost excavat profesional, până cand Proiectul Arheologic Nazaret si-a început activitatea, în 2006.

Într-un articol intitulat “A fost descoperita casa lui Iisus Nazarineanul?”, publicat in numarul publicatiei de Arheologie biblica din martie/aprilie 2015, Ken Dark, directorul Proiectului Arheologic Nazaret, nu numai ca descrie rămășițele casei, ci explorează dovezile care sugereaza ca acest loc este, intr-adevar, locul în care Iisus Si-a petrecut anii copilariei, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Excavarea a arătat o “casa cu curte”, din primul secol, care a fost parțial sapata in roca naturală și parțial construita cu ziduri din piatră. Multe din caracteristicile originale ale locuintei sunt încă intacte, inclusiv usile si ferestrele.

De asemenea, pe sit au existat morminte, un rezervor și, ulterior, o biserică bizantină.

Resturile, combinate cu descrierea găsita în notarile din secolul al VII-lea, De Sanctis Locus, sustin ca aceasta casa cu curte ar fi apartinut lui Iisus din Nazaret.

Dovezile arheologice și geografice din Biserica Buna Vestire, Centrul International Marion și Maria, sugereaza impreuna că acest sit ar putea fi locul in care Iisus a crescut, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.