Nu exista nicio problema privind plata salariilor preotilor!

Nu exista nicio problemă privind compensarea clerului. Acest lucru a fost confirmat de către Ministrul Elen adjunct al Economiei, Mardas, care a răspuns la întrebările jurnaliștilor, în fata Arhiepiscopului Atenei.

La intalnirea formală, care a avut ieri, între Arhiepiscopul Ieronim și ministrul adjunct, s-a purtat o primă discuție, care a tratat toate aspectele referitoare la relațiile dintre Biserică și Stat.

Răspunzând la o întrebare a unui reporter, dacă exista vreo problema cu remunerarea clerului, Mardas a răspuns categoric: “nu există nicio problemă”.

Răspunzând, la rândul său, la aceeași întrebare, Arhiepiscopul Greciei a spus că nu a existat nicio problemă de acest fel, remunerarea clerului reprezentant “o obligație contractuală a statului”, din moment ce Biserica a donat proprietățile sale Statului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.