Crestinii din Occident sunt sub presiune. Serghei Lavrov, despre secularismul agresiv

“Nu pot să fac abstractie de problemele cu care creștinii se confruntă în multe regiuni, unde se consideră incorect politic să se vorbească despre identitatea crestina a unei persoane și în care valorile creștine, nucleul civilizației europene, sunt evitate”, a declarat el, in cadrul unei conferințe de nivel-inalt, pentru apărarea creștinilor, din Geneva.

“Secularismul agresiv ameninta pacea, iar noțiunile de decență morală și identitatea tradițională etnica, culturala și religioasa sunt erodate”, a declarat Ministrul de Externe rus.

“Vandalismul și profanarea bisericilor și altarelor, a lacasurilor sfinte, cimitirelor și simbolurilor creștine, devin tot mai frecvente”, a spus el.

“Credincioșii consideră că le este din ce în ce mai greu să-și apere, în mod deschis, credința lor”, a spus Lavrov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.