Coalitia Araba efectueaza la aceasta ora raiduri aeriene puternice in Yemen

Coalitia Araba condusa de fortele saudite a efectuat o operațiune militară, aseara, împotriva rebelilor șiiți houthi din Yemen (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe); mișcarea “Ansarullah” controlează, în prezent, cea mai mare parte a țării.

Operațiunea, cu nume de cod “Furtuna Decisiva”, are ca scop “protejarea guvernului legitim din Yemen”, și a fost solicitata de către Președintele ales al țării, Abdu Rabu Mansour Hadi.

Conform unui raporrt de ultima ora al publicatiei Sputnik, Coaliția a lansat un al doilea raid de lovituri aeriene asupra pozițiilor houthi, in aceasta dimineata, inclusiv pe aeroportul internațional din capitala yemenită Sana’a și pe mai multe baze militare și aerodromuri.

Raidul a lasat in urma infrastructura militara, echipamente si avioane distruse, precum și civili în stare de șoc.

“Scopul operațiunii este acela de a asista poporul yemenit în eliberarea de sub rebelii houthi”, a declarat secretarul de presă al operațiunii, adăugând că atacurile vor continua până cand obiectivele operațiunii sunt atinse și statul de drept este restabilit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.