publicat în: Arhivă

Recomandam: In SUA cresc convertirile la ORTODOXIE

STUDIU ASUPRA CRESTINISMULUI-ORTODOX IN SUA: Categorisiri, clasificari

Americanii, în cea mai mare parte, au foarte puţine cunoştinţe despre creştinismul-ortodox. Pentru cei care sunt familiarizaţi cu această istorică credinţă, ea pare asociată culturii greceşti sau ruseşti.

Cu toate acestea, un nou studiu demonstrează faptul că Ortodoxia poate avea şi specific “american” mai puţin cunoscut in viaţa de zi cu zi.

Cu un număr de credincioşi, estimat la aproximativ 1.2 milioane sau chiar mai mulţi în State, Bisericile Ortodoxe sunt în creştere în ce priveşte atenţia şi interesul americanilor.

Deşi bisericile au fost fundate pe comunităţile etnice, care au păstrat o oarecare distanţă faţă de cultura americană, primul studiu naţional referitor la cei din parohiile ortodoxe arată că în prezent foarte de mulţi sunt adevăraţi americani.

(Continuarea acestui studiu, cu clasificari si observatii despre convertiri ale credinciosilor de alte confesiuni si clerici, aici:

.)

Un raport: Lillian Kwon – Christian Post Reporter (parteneriat Lacasuri Ortodoxe – OCA / USA, 26 octombrie 2008 – Directii spre Ortodoxie)