publicat în: Arhivă

“Anaxios!”, pentru Patriarhul Teofil al Ierusalimului. Manifestari ale laicilor iordanieni, in mai multe biserici (video)

Laicii iordanieni i-au strigat Patriarhului Teofil al Ierusalimului (foto): “Anaxios!” (“Nu este vrednic!”). Aceasta s-a intamplat cu ocazia Sfintei Liturghii oficiate la Botezul Domnului.

Faptul nu este unic. În Ain Areek, Palestina, la începutul acestei luni, chiar corul a declarat “nevrednicia” patriarhului.

De asemenea, manifestari asemanatoare au avut loc in Khalda – Iordania, în Abdali – Iordania, si în Marj al-Hamam – Iordania (vezi galeria media a articolului de fata, cu 5 inregistrari video).

Va reamintim ca, anterior, Patriarhul Ortodox al Ierusalimului, Teofil III, care a fost prezent in Romania, anul trecut, a fost tras la raspundere de clerul ortodox arab, printr-o declaratie oficiala [https://www.lacasuriortodoxe.ro/stiri/alter-news/14310-stiri-ortodoxie-patriarhul-ierusalimului-tras-la-raspundere-de-clerul-ortodox-arab-declaratie-oficiala.html] (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).