Descoperire: Cel mai vechi fragment dintr-o Evanghelie, folosit ca masca pentru o mumie

În 2012, Daniel Wallace menționa, într-o dezbatere, existența unui fragment timpuriu al Evangheliei după Marcu. Live Science a publicat recent cateva date in legatura cu aceasta, cu informatii oferite de Craig Evans:

“Un text, care poate fi cea mai veche copie a unei evanghelii cunoscute vreodata – un fragment din Evanghelia după Marcu, care a fost scris în timpul primului secol, înainte de anul 90 – este pregatit sa fie dat publicitatii”.

“Acest fragment din Evanghelie, din primul secol, a fost scris pe un papirus, care ulterior a fost refolosit pentru a crea o masca purtata de o mumie”.

Evans spune că textul a fost datat printr-o combinație de C-14, studierea scrierii si a celorlalte documente descoperite împreună cu Evanghelia. Aceste considerații au condus cercetatorii la concluzia că fragmentul a fost scris înainte de anul 90. Evans a declarat că nu poate spune mai mult despre datarea textului, până ce papirusul nu va fi dat publicitatii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.