STIRI | Rusia vrea ca OSCE sa dezbata problema apararii Crestinismului

La o întâlnire cu jurnaliștii ruși, de după consultările politice din Atena, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Alexei Meshkov, a declarat că Rusia considera necesar să combine eforturile in apărarea Creștinismului și a altarelor creștine din întreaga lume, în primul rând în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, conform unui raport RIA Novosti.

“Pornind de la tradițiile noastre religioase profunde, Rusia și Grecia ar putea face multe lucruri împreună. Ne așteptăm ca apărarea valorilor creștine sa se numere printre aspectele care vor fi discutate la viitorul Consiliu Ministerial al OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), din Basel, Elveția”, a spus Meshkov. Reuniunea miniștrilor afacerilor externe va avea loc în perioada 4-5 decembrie 2014.

“Conferințe împotriva xenofobiei, islamofobiei au avut deja loc în cadrul OSCE. Astăzi, când creștinii sunt din nou persecutați, bisericile sunt distruse în lume, eu cred că există motive întemeiate pentru discutarea acestei probleme”, a menționat Meshkov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.