Irak | O delegatie de Patriarhi se alatura astazi crestinilor refugiati din Erbil, in semn de sustinere

Patriarhul maronit Beshara al-Rahi a pornit, astazi, intr-o calatorie în regiunea Kurdistanului Irakian, în fruntea unei delegații de patriarhi, într-o demonstratie de sprijinire a creștinilor persecutați.

Al-Rahi este însoțit de Grigore al III-lea Laham, Patriarhul Bisericii Greco-Catolice Melchite, de Patriarhul catolic siriac, Youssef III Younan, și de Ignatie Afraim II, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriene.

“Ne îndreptăm către Erbil, ca un prim pas în punerea în aplicare a declarației emise de patriarhi în ultima lor întâlnire”, a declarat al-Rahi, pe Aeroportul Internațional Rafik Hariri.

“Prima și cea mai importanta clauză a declarației noastre, este sprijinul pe care trebuie sa il acordam creștinilor care și-au părăsit casele din cauza Statului Islamic și a altor organizații teroriste”, a adăugat el.

Clericii urmeaza sa se intalneasca cu Patriarhul caldeean catolic al Babilonului și șef al Bisericii Catolice Caldeene, Louis Raphael I Sako, la sosirea lor in Erbil.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.