publicat în: Arhivă

Seminar pe tema misiunii informationale a parohiilor. Rezumatul discutiilor

In ziua de 22 august 2014, in Sankt-Petersburg, ca parte a concursului de finanțare “Inițiativa ortodoxă”, a avut loc un seminar pe tema misiunii informaționale a parohiilor din Arhiepiscopia Sankt-Petersburg.

Seminarul a fost organizat de departamentul eparhial de informații.

Rezumatul discutiilor:

– Preotul Alexei Volchkov, șeful serviciului de presă al Episcopiei de Sankt Petersburg, a menționat că “serviciul de informații poate crește, bazându-se pe parohie”. El a descris activitățile Departamentului de Informare al Eparhiei, structura acestuia, resursele web [https://www.netcreator.ro] .

La întrebarea legata de modul in care activitatea informationala poate fi dezvoltata in cazurile parohiilor care se afla in imposibilitatea de a-si intretine propriul lor site web, acesta a propus ca aceste parohii sa produca ziare sau buletine parohiale.

– Natalia Rodomanova, șef al Departamentului de Informare si Comunicații, a declarat că parohiile și protopopiatele ar trebui să “le dezvăluie oamenilor, bucuria si stilul de viata pozitiv al ortodocșilor, pentru a umple domeniul informațional cu stiri bune. Ea a explicat ca astfel de informatii sunt utile si pentru cei din afara.

– Camilla Nigmatullina, profesor asistent la Facultatea de Jurnalism a Universitatii de Stat, a explicat cum se scrie o informare eficientă pe site [https://www.netcreator.ro] . Ea este încrezătoare că numărul știrilor ar putea fi preluat de calitatea acestora.

– Stanislav Marchenko, fotograf al departamentului de informații al Mitropoliei de Sankt Petersburg, a dat exemplul rapoartelor sale fotografice, oferind sfaturi valoroase privind modul in care se fac fotografiile in biserica, la închinare, procesiune religioasă, slujba. El a atras atenția asupra partii etice a fotojurnalistului – cum să te comporți în biserica, momente nepotrivite pentru cult.

– Directorul “Centrului TV” din Sankt-Petersburg, Mihail Fateev, a oferit informatii despre modul in care se realizeaza un film, chiar si cu un telefon mobil. El le-a cerut tuturor, să nu se teamă ca vor face greșeli în timpul filmărilor proprii.