Monday 25 august 2014

Seminar pe tema misiunii informationale a parohiilor. Rezumatul discutiilor

In ziua de 22 august 2014, in Sankt-Petersburg, ca parte a concursului de finanțare “Inițiativa ortodoxă”, a avut loc un seminar pe tema misiunii informaționale a parohiilor din Arhiepiscopia Sankt-Petersburg.

Seminarul a fost organizat de departamentul eparhial de informații.

Rezumatul discutiilor:

– Preotul Alexei Volchkov, șeful serviciului de presă al Episcopiei de Sankt Petersburg, a menționat că “serviciul de informații poate crește, bazându-se pe parohie”. El a descris activitățile Departamentului de Informare al Eparhiei, structura acestuia, resursele web [https://www.netcreator.ro] .

La întrebarea legata de modul in care activitatea informationala poate fi dezvoltata in cazurile parohiilor care se afla in imposibilitatea de a-si intretine propriul lor site web, acesta a propus ca aceste parohii sa produca ziare sau buletine parohiale.

– Natalia Rodomanova, șef al Departamentului de Informare si Comunicații, a declarat că parohiile și protopopiatele ar trebui să “le dezvăluie oamenilor, bucuria si stilul de viata pozitiv al ortodocșilor, pentru a umple domeniul informațional cu stiri bune. Ea a explicat ca astfel de informatii sunt utile si pentru cei din afara.

– Camilla Nigmatullina, profesor asistent la Facultatea de Jurnalism a Universitatii de Stat, a explicat cum se scrie o informare eficientă pe site [https://www.netcreator.ro] . Ea este încrezătoare că numărul știrilor ar putea fi preluat de calitatea acestora.

– Stanislav Marchenko, fotograf al departamentului de informații al Mitropoliei de Sankt Petersburg, a dat exemplul rapoartelor sale fotografice, oferind sfaturi valoroase privind modul in care se fac fotografiile in biserica, la închinare, procesiune religioasă, slujba. El a atras atenția asupra partii etice a fotojurnalistului – cum să te comporți în biserica, momente nepotrivite pentru cult.

– Directorul “Centrului TV” din Sankt-Petersburg, Mihail Fateev, a oferit informatii despre modul in care se realizeaza un film, chiar si cu un telefon mobil. El le-a cerut tuturor, să nu se teamă ca vor face greșeli în timpul filmărilor proprii.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile