STIRI Libia | In Tripoli, islamistii salafisti se lupta cu crucile si icoanele. Amenintari si ucideri

În Tripoli, benzile armate ale salafistilor musulmani, care doresc să urmeze exemplul profetului Islamului cat mai fidel posibil, au mers din ușă în ușă la magazinele de bijuterii din oraș, obligandu-i pe proprietari sa opreasca vanzarea de cruci sau de icoane crestine.

“Imediat după aceea”, raporteaza mass-media araba, “proprietarii de magazine au strans toate crucile și icoanele creștine și le-au livrat satelor creștine din afara Tripoli. Alti proprietari de magazine au ascuns crucile și icoanele creștine, în speranța ca le vor transfera, ulterior, in alte parti”.

Dușmănia islamica fata de creștini a fost exprimata in mod frecvent în Libia, după ce Statele Unite au sprijinit “Primăvara arabă”: creștinii – inclusiv americani, au fost torturați și uciși (pentru refuzul de a converti), iar bisericile au fost bombardate. Acum, este un “sezon deschis” vanatorii de copți, jihadistii emitand o recompensă pentru musulmanii care găsesc și ucid creștini. Aceste lucruri nu se intamplau sub Gaddafi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.