Avem arhierei remarcabili, educati. Ar trebui sa incepem sa comunicam cu prelatii nostri

Recent, Maria Reshetnikova, un jurnalist de televiziune care realizeaza clipuri video unice despre diaspora Bisericii Ortodoxe Ruse, domiciliata in apropierea New Yorkului, a acordat un interviu Diaconului Andrei Psarev.

Pe langa teme precum rolul femeilor in Biserica si comunicarea intre femei si clerici, aceasta a atins si problema comunicarii cu arhiereii Bisericii.

“Trebuie să existe o interacțiune plina de viață, cu clerul Bisericii, chiar și cu episcopii.

Vedeti dumneavoastra, aceasta ar trebui să se transforme chiar într-o tradiție.

(…) Ar trebui să existe un loc pentru clerul superior, unde acesta sa converseze cu oamenii. De fiecare dată clerul superior vine la o biserică, este înconjurat de un anumit anturaj. Deci, ce se întâmplă? Oamenii stau la o masa festiva. Apoi, există foarte puțin timp. In cel mai bun caz abia poti obtine o binecuvântare de la episcop, îl saluti și schimbi doar câteva cuvinte. Dar, când vom avea o conversație?

Deci, concluzia la care am ajuns, este asta: avem o mulțime de prelati educați. Împreună cu ei, ar trebui sa configuram un fel de mese rotunde și sa stam de vorbă. Episcopii sunt atât de interesanti și, de regulă, astfel de oameni sunt lipsiți de tipul de comunicare pe care preotii parohi il au cu oamenii.

Ei văd o parohie, apoi alta și nu pot avea niciodată o conversație detaliata. Cred că acest lucru ar fi foarte benefic pentru ei și ar fi benefic pentru oameni, pentru că oamenii care au atins cele mai înalte grade în Biserică sunt si cei mai inteligenti, cei mai cititi, cei mai educați”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.