publicat în: Arhivă

STIRI Irak | Catolicosul armenilor condamna atrocitatile comise impotriva crestinilor yezidi

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, a trimis o scrisoare de susținere, liderului tuturor crestinilor yezidi, Tahsin Saied Beg, prin intermediul Arhiepiscopului Avak Asadourian, Primat al Eparhiei Armene din Irak.

“Din centrul spiritual al tuturor armenilor, Tronul din Etchmiadzin, vă transmit condoleanțe privind tragedia suferită de crestinii yezidi din Irak. Condamn ferm atrocitățile împotriva poporului yezidi și sunt profund deranjat de violența inumana care a distrus viețile a nenumărate victime nevinovate, în ultimele zile”, se arata in scrisoare.

Condamnand cu fermitate masacrele și actele de violență comise împotriva poporului Yezidi, catolicosul Tuturor Armenilor și-a exprimat încrederea că poporul yezidi, cu propriul sau patrimoniu istoric, va reusi sa depășeasca încercările care l-au lovit. Acesta a mai solicitat, de asemenea, comunității și organizațiilor internaționale, să ia măsuri imediate pentru a pune capăt masacrelor împotriva comunitatii yezidi din Irak.

Catolicosul Tuturor Armenilor a urat ca pacea să fie restaurată în Irak, iar poporul lui Dumnezeu, din Irak, sa isi reia viața pașnica.