Credinciosii ortodocsi rusi investesc in productii hollywoodiene cu tematica ruseasca

Filantropii ortodocși ruși sunt pregatiti sa finanțeze o serie de filme cu tematica ruseasca, la Hollywood, conform unui raport al Izvestia, citat de The Moscow Times.

Printre primele astfel de filme, s-ar putea afla si o adaptare hollywoodiana despre Tamerlan cel Mare, un cuceritor turco-mongol.

Andrei Poklonsky (foto), președinte al “Clubului Filantropilor Ortodocsi Rusi”, a spus în comentariile sale pentru Izvestia, ca scenaristii din Hollywood deja lucreaza la asta.

Producatorul “X-Men”, Ralph Winter, și-a exprimat deja interesul pentru proiect. Se cauta un regizor.

Actorul american Hugh Jackman ar putea fi cel care va juca rolul lui Tamerlan, potrivit Izvestia.

Dar, filmele nu se opresc la Tamerlan. Potrivit raportului, grupul cauta, de asemenea, sa investeasca 100 de milioane de ruble în crearea unui film biografic despre Vladimir Svyatoslavich, prințul de Novgorod și conducător al Rusiei Kievene in perioada 980-1015.

“Clubul Filantropilor Rusi ortodocsi”, înființat în 2003, reunește antreprenori ortodocși din diverse domenii de afaceri. Membrii clubului contribuie în mod regulat la restaurarea și reconstrucția de catedrale si biserici ortodoxe și, de asemenea, fac donatii pentru orfelinatele pentru copii, a mai raportat Izvestia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.