Regizorul de film Emir Kusturica, medaliat de Biserica Ortodoxa Sarba

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) a emis Ordinul Sfântului Rege Milutin al Republicii Srpska (RS), pentru Presedintele Milorad Dodik și pentru regizorul, actorul si muzicianul Emir Kusturica.

Patriarhul Irineu al SPC a declarat, în Andricgrad, sâmbătă, că ordinul a fost atribuit, lui Dodik și Kusturica, la propunerea Episcopul Grigorie de Zahumlje-Herțegovina și Litoral.

Conform rapoartelor din presa locală, Patriarhul a declarat ca Dodik a fost decorat cu acest ordin, pentru iubirea sa deosebita fata de Sfânta Biserică, pe care și-a exprimat-o printr-o asistență altruista privind construcția Bisericii Sfantul Lazăr din Andricgrad.

Ordinul Sfântului Milutin i-a fost acordat lui Kusturica, de asemenea, pentru promovarea continua a valorilor tradiționale, deosebit de pronunțata mai ales in ce priveste construcția unor biserici in Mokra Gora și Andricgrad – informeaza agentia sarbeasca Tanjug, citata de Serviciul specializat in transmisiuni in direct si productie video LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.