Bulgarii au sacrificat cate un cocos, de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Ziua de 29 iunie marchează ziua Sfintilor Apostoli Petru și Pavel, si in calendarul ortodox bulgar.

Ziua de mare sarbătoare, comemorează martiriul celor doi mari apostoli, atribuit prin tradiție acestei zile a lunii iunie, în anul 67. Sfântul Petru a fost răstignit, în timp ce Sfantul Pavel, un cetatean roman, a fost ucis prin sabie, după ce a fost închis. Petru a fost cunoscut ca predicator al evreilor, în timp ce Pavel, al Neamurilor.

În unele părți din Bulgaria, un cocoș este sacrificat in aceasta zi, ca o tradiție de marcare a sărbătorii. Persoanele cu nume de: Petar, Petrana, Pavel, Petya, Pavlin, Pavlina, Polina, Penka, Pencho și Kamen isi sărbătoresc ziua numelui lor, conform publicatiei bulgaresti Novinite.

O liturghie specială a fost oficiata de către Patriarhul Neofit al Bulgariei, în Biserica Sfintii Petru și Pavel din Sofia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.