Patriarhul Ecumenic s-a adresat ucrainenilor, in Duminica Floriilor

In Duminica Floriilor, Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a emis o adresă speciala, de sprijinire a “temătorului de Dumnezeu popor ucrainean”.

“Maica Sfânta și Marea Biserică a lui Hristos din Constantinopol privește națiunea ucraineană și pe oamenii sai ca pe fii si fiice pretioase ale Sale, care au luat nastere din apele botezului, care curg printre malurile râului Dnepr”, se arata intr-o declarație.

Patriarhia Ecumenică recunoaște provocările dificile, cu care se confruntă poporul ucrainean de astăzi. “Mai mult decât atât, recunoaște cicatricile adânci și rănile deschise de durerosul Holodomor, de cele două Războaie Mondiale din secolul 20 și de presiunea asupra unei națiuni în curs de dezvoltare, exercitata de zeci de ani de tiranie totalitara”.

Patriarhul consideră că bunăvoința poporului ucrainean va reuși sa aduca vindecarea și reconcilierea finale.

“Dragii mei fii ai Ucrainei, de pe Tronul nostru apostolic și patriarhal, vă îndemnăm părintește sa faceti față incercarilor actuale, cu inimile statornice și cu mințile curajoase. In aceasta Duminica a Floriilor, lasati cuvintele Sfântului Apostol să va inunde: ”Şi pacea lui Dumnezeu, care covârşeşte orice minte, să păzească inimile voastre şi cugetele voastre, întru Hristos Iisus” (Filipeni 4,7). Fie ca Dumnezeul milei și slava Sa sa binecuvânteze Ucraina, Ortodoxia și tot poporul sau”, a conchis Patriarhul Bartolomeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.