Patriarhia Moscovei se plange de o atitudine discriminatorie fata de scolile ortodoxe din Rusia

Patriarhia Moscovei se plange de o atitudine discriminatorie care exista față de școlile ortodoxe din Rusia. “In Rusia, se pare că școala cea mai discriminată este școala ortodoxă. Pe de o parte, se pare că aceste școli sunt necesare pentru populație, dar pe de altă parte, nimeni nu îndrăznește să declare asta în mod deschis”, a spus șeful administrației Patriarhiei Moscovei care se ocupă de instituțiile ecleziale din străinătate, Arhiepiscopul Marc de Yegorevsk, într-un interviu publicat de “Pravoslavnaia Moskva” (“Moscova ortodoxa”).

Conform arhiepiscopului, care in prezent urmareste deschiderea unei noi astfel de scoli, “trebuie parcurs un drumul lung pana la licentiere si acreditare, depășind numeroase obstacole birocratice”, si asta fara sa aiba pretentia alocarii unor sume de la stat.

“In schimb, în Moscova, se deschid multe școli etnice – tatare, evreiesti, azerbaidjene, care primesc în mod regulat fonduri de la stat. Se pare că, de fapt, școala rusească, școala ortodoxă, se luptă pentru a-si găsi locul în sistemul de învățământ”, a remarcat ierarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.