Sri Lanka: calugarii budisti i-au atacat pe crestini, la slujba de duminica

Mai multi manifestanti, condusi de călugări budiști, au atacat două biserici din Galle, in Sri Lanka, in care credincioșii crestini se adunasera pentru slujba de duminica. Protestatarii au susținut ca prezența creștină în micul oraș de coastă din Hikkaduwa, doar la nord de oraș Galle, ar fi “ilegală”.

Poliția se afla staționata în afara bisericilor, datorita unor amenintari anterioare cu violențe. Cu toate acestea, imaginile TV au aratat ca, in timpul atacului, ofițerii au fost copleșiți de amploarea acestuia.

Ambele clădiri au fost grav avariate, din cauza pietrelor cu care acestia au aruncat si a distrugerii mai multor bunuri. Demonstranții au rămas până la prânz, provocând perturbări grave ale traficului, pe drumul Galle-Colombo, conform unui raport Release International. Ei au parasit zona, abia dupa ce ofițerii de poliție, de rang înalt, i-au asigurat pe călugări ca bisericile vor fi închise până pe 10 februarie.

Între timp, în districtul Colombo, un lacas de rugăciune al Bisericii Evanghelice din Homagama, a fost incendiat în primele ore ale zilei de duminică. Focul a fost stins înainte de a provoca daune grave. Pe poarta acestui lacas, s-a gasit un mesaj scris, care continea amenințări grave la adresa creștinilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.