Mitropolitul Ilarion a discutat cu seful delegatiei UE in Rusia

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu Vygaudas Ušackas, noul șef al Delegației Uniunii Europene în Rusia.

Mitropolitul Ilarion l-a felicitat pe Ušackas pentru noua sa numire.

Participanții la reuniune au discutat despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu. Mitropolitul Ilarion a remarcat, în special, că mass-media europeana nu asigura o acoperire completă a problemei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în timp ce Rusia este în prezent singura țară care susține în mod constant drepturile populației creștine din Orientul Mijlociu.

Printre subiectele discutate s-au mai numarat, de asemenea, problemele privind cooperarea între Rusia și Uniunea Europeană. Președintele DECR a subliniat că Rusia și țările europene au în comun aceleași valori creștine de bază. În același timp, conform Mitropolitului Ilarion, Biserica Rusă este preocupata de erodarea familiei și căsătoriei tradiționale, observata într-o serie de țări europene.

El și-a exprimat speranța că europenii vor fi în măsură să-si păstreze identitatea civilizației lor și a principiilor familiei, vechi de secole.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.