Intalnire intre Putin si Papa Francisc, la Vatican: 25 noiembrie

Perspectivele soluționarii problemelor siriene, vor fi un punct pe ordinea de zi a intalnirii Președintelui rus Vladimir Putin cu Papa Francisc la Vatican, pe 25 noiembrie.

“Problema va fi abordată in cadrul audientei, cu Pontiful”, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ushakov, citat de VoR.

Papa Francisc i-a trimis un mesaj lui Putin, înainte de summit-ul G20 din Sankt Petersburg, din septembrie 2013. “Mesajul a creat un fond constructiv in discutarea crizei siriene, la reuniunea G20 din Sankt-Petersburg. Evoluții interesante și mai degrabă pozitive au avut loc, ulterior, conforme cu inițiativele prezentate de Președintele nostru”, a observat reprezentantul Kremlinului.

Vor mai exista si alte probleme internaționale, de actualitate, pe agenda intalnirii, a declarat Ushakov. “O atenție specială va fi acordată protejarii populației creștine din Africa de Nord și Orientul Mijlociu”, a mai spus el.

Aceasta va fi a treia vizită pe către șeful de stat rus o face la Vatican, după stabilirea relațiilor diplomatice pe scară largă, în decembrie 2009. În perioada anterioară, Putin s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea, în 2000 și 2003, și cu Papa Benedict al XVI-lea, în 2007.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.