Bulgaria: Sarbatoare in Catedrala Sfantul Alexander Nevsky din Sofia

Ieri, in ziua de 23 noiembrie, Biserica Ortodoxă Bulgara l-a sărbătorit pe Sfântul Alexander Nevski, printr-o Liturghie festivă în celebra Catedrala Alexander Nevski din Sofia.

Cu această ocazie, Patriarhul bulgar și Mitropolit de Sofia, Neofit, împreună cu episcopii Bisericii Ortodoxe Bulgare, a condus o Sfanta Liturghie, începând cu ora 09:30.

Sf. Alexandru Nevski s-a născut în 1220. El a trăit într-un moment in care tinuturile rusesti se aflau sub control tatar. În timpul domniei sale, regele suedez a condus un atac împotriva Novgorodului, cu o armată mare. Prințul Alexandru și-a asumat apărarea orașului și credinta profunda în ajutorul lui Dumnezeu, câștigand o victorie glorioasă, pentru care a fost numit “Nevsky”.

Mai târziu, Alexander a devenit Mare Duce de Vladimirski, Kievski și Novgorodski. Apoi, el a fost numit unic apărător al Credinței Ortodoxe și al poporului împotriva tătarilor. Cu toate acestea, Ducele Alexander nu a acționat cu sabia, ci cu înțelepciune și răbdare.

Sf. Alexandru a domnit zece ani și, în acest timp, el a făcut mult bine religiei, Bisericii și oamenilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.