Ierusalim: vandalizarea unui cimitir crestin din Muntele Sionului

Liderii creștini din Israel sunt, în continuare, vizati de un șir de atacuri neobosite asupra proprietăților bisericești și lacasurilor lor religioase.

Recent, a fost profanat un cimitir protestant istoric, vandalii rasturnand mai multe cruci de piatra ale unor morminte și spargandu-le în bucăți, conform Washington Post, care citeaza AP.

Cimitirul Protestant se afla in Muntele Sionului, iar unele dintre mormintele distruse aparțin unor figuri celebre din secolele 19 și 20, o perioadă cheie în istoria Ierusalimului.

Poliția a reusit sa aresteze 4 tineri coloniștii israelieni, din Cisiordania, dintre care doi minori, în legătură cu atacul asupra cimitirului, conform purtatorului de cuvant al Politiei, Micky Rosenfeld. Dar cei patru au fost, ulterior, eliberați, pana la interogatoriu.

Doi dintre suspecți aveau legatura cu o mișcare a extremiștilor tineri evrei, acuzata de o serie de atacuri, în ultimii ani, asupra moscheilor, lacasurilor creștine și proprietatilor armatei israeliane, pentru a protesta impotriva politicii guvernului.

Doi dintre suspecți au fost studenți la un seminar evreiesc din apropiere, cunoscut pentru vederile sale ultranaționaliste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.