Muntele Athos: expozitie de timbre grecesti, din 1927 si pana astazi

Timbrele grecești, emise din 1927 si până astăzi, care descriu imagini din Muntele Athos, au fost prezentate la un eveniment special, organizat de Poșta Elenă și de Comunitatea Sfântului Munte Athos, la Vechiul Parlament.

Prezentarea retrospectiva a timbrelor, a avut loc cu ocazia lansarii seriei de timbre “100 de ani de la integrarea Muntelui Athos in Grecia”.

Președintele Helenic Post ELTA, Costis Melachrinos, a menționat că oficiile poștale din Grecia, în 185 de ani de istorie proprie, au marcat toate evenimentele majore din istoria Greciei.

“Ele au ‘timbrat’ fiecare respirație a sufletului grec. Timbrele grecesti au coincis cu necazurile și perioadele bune ale societății grecești, din mijlocul războaielor, al crizelor, al schimbărilor și reformelor. Colectia de timbre grecesti surprinde momentele cheie ale istoriei grecești, în avantajul generațiilor viitoare”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.