Bulgaria: lider ultranationalist, in fruntea delegatiei bulgare la Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei

Volen Siderov, liderul controversat al Partidului ultranaționalist Ataka, din Bulgaria, a fost ales să conducă delegația Parlamentului bulgar la Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei. Siderov, care a primit o diplomă în teologie în 2009, a condus, de asemenea, delegația Parlamentului precedent bulgar (2009-2013).

Parlamentarii Plamen Slavov (Partidul Socialist Bulgar), Irena Uzunova și Vladimir Toshev (GERB) și Yordan Tsonev (Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți) au fost aleși ca membri ai delegației.

Adunarea Interparlamentară asupra Ortodoxiei (IAO) este un organism interparlamentar, înființat la inițiativa Parlamentului Elen. Misiunea sa este “necesitatea prezenței Ortodoxiei, ca expresie culturală comună a unui număr mare de cetățeni europeni, în conturarea Europei contemporane”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.