Siria: crestinii incep sa revina in Alep

Potrivit Arhiepiscopului catolic armean de Alep, Boutros Marayati, politicile comunității internaționale ii incurajeaza pe creștini. Tocmai de aceea, poate, creștinii incep sa revina si in Alep.

“În ultimul timp, a circulat zvonul că 17 țări si-ar fi deschis porțile pentru refugiații sirieni. Vestea a reînviat cu o forță și mai mare, inclusiv pentru unii creștini, tendința de a părăsi Siria”, a declarat Arhiepiscopul Boutros Marayati pentru FIDES.

“Pentru moment, adaugă el, nu este vorba despre un exod în masă, dar fenomenul afectează un număr tot mai mare de familii. Cu toate acestea, orice încercare de a părăsi țara rămâne periculoasă și, totodata, foarte costisitoare, deoarece presupune o disponibilitate financiara puternica”.

Arhiepiscopul a spus că “situația din Siria devine tot mai complicata și înșelătoare”. De exemplu, în afara creștinilor care fug, exista altii care revin in Alep, după refugiera lor în zona de coastă Latakia, “neavand alti bani pentru plata chiriilor și, aici, putandu-si trimite copiii la școlile care s-au redeschis”.

Într-adevăr, armata a redeschis recent drumul dintre Alep si Homs. “Biserica din Alep continuă să distribuie ajutoare alimentare și necesități de bază”, a mai spus Arhiepiscopul Boutros Marayati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.