Presedintele Traian Basescu si Patriarhul Daniel, invitati la Kiev

Președintele Traian Băsescu și Patriarhul Daniel au fost invitați de către autoritățile ucrainene, la celebrarea celor 1025 de ani de la botezul Rusiei, in zilele de 27-28 iulie, conform declaratiei unui oficial al Ambasadei Ucrainene la București.

Biserica Ortodoxă Română a confirmat prezența la festivitati a Mitropolitului Iosif al Europei Centrale și de Vest, în timp ce Președinția este încă la nivel de discutii vizavi de reprezentare, conform lui Teofil Rendiuc, consilier al Ambasadei Ucrainei la București. Acesta a mai spus că la festivitățile din Kiev vor fi prezenti Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Increstinarea Rusiei Kievene în anul 988, de către Sfântul Vladimir, este considerata de mare importanta pentru istoria poporului rus.

…Pana la consumarea evenimentelor, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.