Tinerii din mai multe tari, in Polonia: 7 zile de mers pe jos, pe muntele sfant Grabarka

Cu binecuvântarea Episcopului Ignatie de Vyborg și Priozersk, incepand din 13 august si pana in data de 19 august, va avea loc cel de-Al 28-lea Pelerinaj de mers pe jos, de pe Muntele cel Sfânt Grabarka, sit-ul sfant principal al Bisericii Ortodoxe a Poloniei și cel mai renumit centru de pelerinaj internațional de tineret, conform informatiilor transmise de Departamentul Sinodal pentru Problemele Tineretului.

La pelerinaj, vor lua parte grupuri de tineri din Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Belarus, Ucraina, Kazahstan și Rusia.

Organizatorul evenimentului este Departamentul Sinodal pentru Probleme de Tineret, al Patriarhiei Moscovei. Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, care a participat personal la Procesiunea Crucii pe Muntele Grabarka, anul trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a subliniat semnificația acestuia, remarcand implicarea activă a tinerilor polonezi în desfasurarea acestui eveniment, și binecuvântandu-i pe tinerii ortodocși din diferite țări, pentru a lua parte în mod activ la pelerinajele viitoare de mers pe jos.

Procesiunea Crucii va trece prin Belostok, Sokolka, Siemiatycze, Hajnowka, Bielsk Podlaski, Jableczna și Varșovia. Aceste procesiuni variază ca durata si date de incepere, dar toate sfarsesc pe Grabarka.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.