Rapiti in Siria: Patriarhul Kirill, catre Patriarhul Ioan X

Va prezentam mai jos mesajul Patriarhului Rusiei, Kirill, adresat Întâistătătorului Bisericii Antiohiei, vizavi de răpirea liderilor creștini din Aleppo:

Preafericirii Sale ioan X

Patriarhului Antiohiei și al Intregului Rasarit

Prea Fericirea Voastră, frate iubit și Coslujitor la Altarul lui Dumnezeu,

Cu durere adâncă în inima, am aflat despre evenimentul tragic întamplat in partea de nord a Siriei – doi lideri creștini din Alep fiind luati ostatici – Mitropolitul Boulos de Alep, fratele Preafericirii Voastre, un ierarh respectat de Biserica Ortodoxă a Antiohiei, și Mitropolitul Mar Gregorios Yohanna Ibrahim al Bisericii Ortodoxe Siriene.

Consider această răpire ca fiind o crimă gravă, îndreptată împotriva oamenilor credinciosi, slujitorilor lui Dumnezeu, ale caror buze au proclamat intotdeauna doar cuvinte de rugăciune, chemări la pace și dragoste frățească. Este tragic că astfel de lucruri se întâmplă în Siria, unde figurile religioase se bucurau în mod tradițional de mare respect.

Îmi exprim sustinerea pentru poporul sirian, pentru Biserica Ortodoxă a Antiohiei și Preafericirea Voastra.

Fac tot ce pot pentru eliberarea ierarhilor răpiți. Mă rog la Dumnezeu pentru a fi salvati neatinsi și pentru a se putea intoarce la turma lor, aflata in suferință, cât mai curând posibil. Fie ca Domnul să vă întărească în aceste incercari și sa stabileasca pacea în Siria.

Cu dragoste frățească în Domnul,

+ Kirill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.