Rapiti in Siria: Patriarhul Ierusalimului Teofil III si Forumul din Kiev

Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea a participat la un Forum Interconfesional in Kiev.

Cea de-a treia Conferinta interreligioasa internationala intitulata “Forumul Internațional de la Kiev”, s-a desfășurat în perioada 23-24 aprilie la Kiev, reunind mai mult de o sută de participanți din diferite țări. Patriarhul Teofil al Ierusalimului a deschis acest forum.

Mitropolitul Antonie de Borispol a citit mesajul de salut din partea Mitropolitului Vladimir al Kievului și al Intregii Ucraine.

În aceeași zi, Patriarhul Teofil a vizitat Lavra Peșterilor din Kiev, unde s-a întâlnit cu Mitropolitul Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine, cu episcopi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Cea de-a doua zi de lucru a conferinței, care a avut loc la sediul Radei ucrainene, a început cu o prezentare apartinand starețului Filaret Bulekov, privind relațiile dintre organizațiile de stat și cele religioase, astăzi.

La inițiativa membrilor ortodocși ai forumului, a fost semnat un mesaj adresat comunitatii internaționale, pentru a face toate eforturile pentru eliberarea ierarhilor Patriarhiilor Antiohiei și Siriace Iacobite, răpiti in Siria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.