Arhiepiscopi rapiti in Siria: Comunicat comun al Patriarhiilor Antiohiei

Comunicat comun al Patriarhiei Grec-Ortodoxe a Antiohiei și a Intregului Rasarit și al Patriarhiei Ortodoxe Siriace de Antiohia și Intregul Rasarit

“Ieri dimineață, 25 aprilie 2013, Preafericirea Sa Ioan X de Yazigi, Patiarh al Bisericii Grec-Ortodoxe a Antiohiei și a Intregului Răsărit, a efectuat o vizită frățească la Sanctitatea Sa Ignatie Zakka I Iwas, Patriarh al Bisericii Siriace Ortodoxe a Antiohiei și a Intregului Rasarit, la resedinta sa din Atchane, Liban.

Ei au discutat despre cele mai recente aspecte legate de cei doi frați răpiți, Mitropolitul Paulos Yazigi, Episcop grec-ortodox de Alep și Alexandretta, și Mor Gregorios Yohanna Ibrahim, Episcop ortodox siriac de Alep.

Ei au criticat, din nou, faptul că cei doi ostatici nu au fost eliberați până în prezent, în ciuda tuturor eforturilor depuse.

Acestia au reiterat apelul lor pentru eliberarea celor doi episcopi captivi.

Ei au facut un apel la comunitatea internațională, să facă toate eforturile pentru a asigura eliberarea lor și sa stopeze violențele din Siria, pentru ca pacea să prevaleze prin dialog și mijloace politice.

De asemenea, s-a cazut de acord cu privire la simbolurile comune, de coexistență, toleranță și unitate națională.

Totodata, acestia au cazut de acord vizavi de măsurile care trebuie luate în cazul în care cei doi episcopi nu sunt eliberati în următoarele câteva ore.

Acestia nutresc speranta că cei doi episcopi răpiți se vor afla in Arhiepiscopiile lor, pentru a sărbători Duminica Floriilor, care ii va umple de bucurie pe ei și intreg poporul.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.