Cod QR Lacasuri Ortodoxe

Codul QR este un cod 2 D, alcătuit din bare, creat pentru prima dată de o societate japoneză în anul 1994. Numele acestuia vine de la iniţialele “Quick Response“ (“Răspuns Rapid”). Dacă până în urmă cu câţiva ani codul era popular în principal în Asia şi Japonia, astăzi el începe să câştige popularitate şi în alte state, printre care şi cele din Europa. Creşterea popularităţii acestui cod se datorează în principal smart-phone-urilor şi răspândirii reţelei 3G.

Un Cod QR poate stoca un volum de informaţii mai mare decât alte coduri de bare, cum ar fi de exemplu maximul de 7089 caractere numerice şi 4296 caractere alfanumerice. Comparativ cu un cod de bare tradiţional, acest nou cod poate fi scanat din orice direcţie, şi din orice unghi. Elementul inovator este însă acela că, pentru scanarea codului QR Lacasuri Ortodoxe nu este nevoie de un scanner specializat ci doar de… camera video a telefonului mobil.

Pentru aceasta, camera video trebuie setată pe funcţia de focalizare automată, în scopul unei scanări rapide şi precise. In concluzie, un utilizator cu software-ul cititor necesar şi un telefon cu cameră video, poate scana codul QR Lacasuri Ortodoxe, iar browser-ul telefonului îl va redirecţiona automat către adresa www.lacasuriortodoxe.ro .

Rapiditatea şi simplitatea legării lumii fizice de lumea electronică, cunoscută şi sub numele de “hyperlink fizic” sau “hard-link” reprezintă, prin urmare, cheia folosirii codului QR.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe devine, de astăzi, 9 decembrie 2011, prima platformă multimedia web din România – printre doar alte câteva din Europa – care poate fi accesată cu rapiditate maximă, prin scanare cu camera video a telefonului mobil.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.