Astăzi este serbată Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”

Astăzi este serbată Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”- Ca și în cazul multor alte icoane ale Născătoarei de Dumnezeu, exemplare minunate ale acestei icoane pot fi găsite în întreaga Rusie ortodoxă, fiecare având propria istorie și o sumă mișcătoare de minuni.

În această icoană, Preasfânta Maică a lui Dumnezeu este înfățișată uneori cu, alteori fără Pruncul Divin în brațele sale. Maica Domnului este înconjurată de tot felul de bolnavi și de oameni cu tot felul de suferințe, cărora Îngerii Domnului le oferă daruri de milă, mângâiere și ajutor potrivite, din partea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Icoana „Bucuria tuturor celor necăjiți” a fost inspirată de imnul cu același nume, închinat Născătoarei de Dumnezeu.

Cu o copie a acestei sfintei icoane, sora Patriarhului Ioachim a fost vindecată, la sfârșitul secolului al XVII-lea, în Moscova, moment în care s-a înființat și sărbătoarea. O altă copie a icoanei a fost descoperită în Sankt Petersburg; pe 23 iulie 1888, în timpul unei furtuni puternice, un fulger a lovit un paraclis aflat la o fabrică de sticlă, a ars pereții interiori ai bisericii, dar icoana lăsând-o neatinsă. Prin agitația violentă a aerului, icoana a fost aruncată la podea, cutia-milei s-a deschis și douăsprezece monede din cupru s-au lipit de icoană în diverse locuri; după aceea înfăputindu-se multe minuni prin harul sfintei icoane.

Lăcașuri Ortodoxe, cuptor 2020

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.