Monday 13 july 2009

O noua descoperire care uimeste intreaga lume: “cea mai veche” icoană a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, intr-o catacomba a Romei

Lacasuri Ortodoxe: din ROMA

O Catacomba din Roma ne dezvaluie “cea mai veche” icoană a Sfântului Apostol Pavel

Arheologii Vaticanului, folosind tehnologia cu laser, au descoperit pe zidurile unei catacombe din Roma, ceea ce ei cred că este cea mai veche imagine (icoană) existentă, a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, datând din secolul IV.

Ziarul Vaticanului, Osservatore Romano, de duminică, a prezentat o nouă descoperire, publicând fotografii cu imaginea unei fresce ce reprezintă chipul unui bărbat cu barbă, prezentat pe un fond roşu, înconjurat de o aură de un galben strălucitor. Fruntea îi este înaltă.

Experţii Comisiei Pontificale pentru Arheologie Sacră au făcut descoperirea pe 19 iunie, în Catacomba Sfintei Tecla din Roma, şi o descriu ca fiind “cea mai veche icoană din istoria cinstirii Sfântului Apostol”, conform ziarului din Vatican.

Descoperirea, care a necesitat îndepărtarea cu ajutorul laserelor a mai multor straturi de argilă şi calcar, a fost facută înainte cu o zi de sărbătoarea religioasă ţinută de catolicii Romei, care au organizat Festivităţi speciale dedicate Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Restaurator folosind laserul, pentru a descoperi imaginea despre care arheologii Vaticanului susţin „că este una dintre cele mai vechi reprezentări a Sfântului Apostol Pavel, datând din secolul al IV-lea, aflată pe zidurile unei catacombe a Romei. FOTO nedatata, lansată pe 29 iunie 2009. Experţii Comisiei Ponitificale de Arheologie Sacră au făcut descoperirea pe 19 iunie, în catacomba Sfintei Tecla din Roma, descriind-o ca fiind „cea mai veche icoană din istoria dedicată cinstirii Sfântului Apostol”, conform ziarului din Vatican.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Printre Duhovnicii noștri
    File de Letopiseț
      GRABNIC AJUTOR - anunțuri & sfat
        Vă anunţăm noutăţile