Philippe GUSTIN, noul ambasador al Franţei în România, la Patriarhia Romana

Phlippe Gustin ambasador Franta la Patriarhie Astazi, 18 mai 2012, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Philippe GUSTIN, noul ambasador al Franţei în România.

Patriarhul României a urat succes Domnului Philippe Gustin la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a apreciat bogata experienţă diplomatică şi universitară a noului ambasador al Franţei la Bucureşti.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut o scurtă prezentare a celor mai importante programe educaţionale şi culturale desfăşurate la nivel naţional de Patriarhia Română. În acest sens, Preafericirea Sa a menţionat Protocolul de colaborare încheiat recent de Patriarhia Română cu Ministerele Educației şi Administrației și Internelor din România cu scopul organizării în şcolile închise prin comasare a unor activităţi educaţionale în interesul elevilor. De asemenea, a mai fost amintit Protocolul de cooperare între Patriarhia Română şi Centrele de dialog şi cercetare în teologie, ştiinţă şi filosofie ale Universităţilor de Stat din Bucureşti şi Iaşi.

Domnul Philippe Gustin a exprimat speranţa continuării bunelor relaţii dintre cele două ţări de origine latină şi a apreciat programele educaţionale ale Patriarhiei Române. În acest context, Excelenţa Sa a subliniat importanţa educaţiei pentru perfecţionarea profesională care uneşte teoria cu practica şi ajută la dezvoltarea economiei astăzi, informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.