Bisericile dezaproba doctrina „Discovery”, privind popoarele indigene

doctrina discovery Conform informatiilor primite din New York, mai multe grupuri religioase s-au numarat printre sponsorii unei sesiuni de discutii, in cadrul ONU, ce a avut loc in data de 7 mai 2012, numita "Bisericile dezaproba Doctrina Discovery: Apel la reducerea sărăciei şi la vindecare", informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sesiunea a încercat să abordeze diverse aspecte cu care se confruntă popoarele indigene, inclusiv educaţia şi drepturile funciare.

Discuţia a avut loc în prima zi a celei de-A 11-a Sesiuni a Forumului Permanent al Organizaţiei Naţiunilor Unite pe Probleme Indigene (UNPFII), intalnire care are loc in perioada 7-18 mai.

Tema o reprezinta impactul pe termen lung al "doctrinei Discovery, de descoperire a popoarelor indigene” şi "dreptul la despăgubiri pentru cuceririle din trecut".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.