Ziua Internaţională a Muzeelor – 18 mai / Noaptea Muzeelor – 19 mai 2012 (ASTRA – SIBIU)

Muzeele într-o lume în mişcare / Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentelor

Complexul Naţional Muzeal ASTRA vă invită să participaţi în data de 19 mai 2012 la un amplu program cultural organizat în cadrul Nopţii Muzeelor.
Noaptea Europeană a Muzeelor este o manifestare culturală iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află deja la a 8-a ediţie, fiind celebrată de peste 3.000 de muzee din toată Europa care îşi deschid porţile simultan oferind intrare liberă tuturor vizitatorilor.

Noaptea Muzeelor_2012 afis LO

Numărul mare de vizitatori înregistrat la ediţia anterioară a atins un record fără precedent şi reprezintă o dovadă a succesului abordării şi a necesităţii continuării şi amplificării demersurilor de până acum, pentru a raspunde aşteptărilor publicului şi pentru a marca această manifestare devenită un reper important în calendarul cultural românesc.

Noaptea Muzeelor_2011_foto de Silviu Popa LO

Muzeele participante vor fi promovate prin profilul de facebook al Nopţii Muzeelor România, precum şi în cadrul campaniei de promovare la nivel naţional.
Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj UNESCO, al Consiliului Europei şi al Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM). Muzeul ASTRA a aderat la acest concept de manifestare artistică şi culturală europeană în anul 2009.

Un istoric al manifestării organizate de Muzeul ASTRA în anii anteriori puteţi regăsi pe site-ul www.muzeulastra.ro, iar detalii despre organizarea evenimentului la nivel naţional pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro. Tema manifestarii în acest an se intitulează Muzeele într-o lume în mişcare. Provocări noi. Inspiraţii noi.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Anca Mira – muzeograf

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.