publicat în: Arhivă

Olav Fykse Tveit, Secretarul General al CMB, în Arhiepiscopia Râmnicului

Olav Fykse Tveit in Arhiepiscopia Ramnicului 2012 In data de 17 mai 2012, începând cu orele 18.00, la Reşedinţa arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au primit vizita Pastorului Olav Fykse Tveit, Secretarul General al Consiliului Mondial al Bisericilor, însoțit de o delegaţie oficială a Patriarhiei Române.

În cadrul acestei vizite Excelenţa Sa a fost întâmpinat de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul care i-a prezentat Catedrala Arhiepiscopală și Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În Palatul Arhiepiscopal, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim şi Preasfinţitul Părinte Emilian i-au dăruit Excelenței Sale Albumul „Cetățile credinței” şi Ghidul Mănăstirilor și Schiturilor din Arhiepiscopia Râmnicului.

Excelenţa Sa Pastorul Olav Fykse Tveit a mulţumit pentru primire şi a subliniat importanţa cooperării între Bisericile membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor pentru o mărturie creştină comună în lumea de astăzi şi contribuţia exemplară a Bisericii Ortodoxe Române la activităţile acestei instituţii creştine internaţionale.

Biserica Ortodoxă Română este membră a Consiliului Mondial al Bisericilor din anul 1961 și este reprezentată în Comitetul Central şi în cel Executiv al CMB de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: Arhid. Ioan Liviu Găman