Târgul de produse tradiţionale şi ecologice revine la Muzeul ASTRA (24-25 martie)

Locul: Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber)
Perioada: 24-25 martie 2012
Organizatori: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Evenimentului.

targ-de-produse-taranesti-astra-2012 În zilele de 24 – 25 martie 2012, între orele 10 – 17, va avea loc prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice din anul 2012. Foarte căutat pe parcursul anilor trecuţi, târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor româneşti autentice, a bucatelor realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate. Selecţia realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vânzare.
Târgul îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mâncăruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar.
La această primă ediţie de primăvară şi-au anunţat participarea 14 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale, precum şi preparate tradiţionale de post: pâine de casă, dulceţuri, gemuri, sirop, zacuscă, turtă dulce.
Participarea a fost numeroasă la toate ediţiile târgului de până acum, mii de vizitatori luând cu asalt standurile producătorilor, pentru a se aproviziona cu pâine de casă, cârnaţi de porc sau de oaie, telemea, cozonac, plăcinte şi multe alte bunătăţi specifice Mărginimii Sibiului. Toate produsele sunt realizate în cantităţi mici, de producători locali, respectându-se tehnicile de preparare tradiţionale.
Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului, muzeograf Alexe Adrian.

afis targ de produse traditionale 2012

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.