Incercari organizate, de revigorare a limbii vorbite in timpul lui Iisus: aramaica

comunitate aramaica In două sate din Ţara Sfântă, cu o comunitate mica creştină, se preda limba aramaică, într-un efort ambiţios de revigorare a limbii pe care a vorbit-o Iisus, dupa ce, cu secole in urma, a dispărut din Orientul Mijlociu, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Noul accent pus pe limba dominanta, cu 2.000 de ani în urmă, a regiunii, are ca ajutor, intr-o oarecare masura, si tehnologia modernă: un canal de televiziune de limbă aramaică din Suedia si din toate locurile în care o comunitate vie de imigranţi şi-a putut păstra limba veche în viaţă.

În satul palestinian Beit Jala, o generatie mai veche de vorbitori ai limbii aramaice încearca in prezent sa împărtăşeasca limba, nepoţilor lor. Beit Jala se află lângă Betleem, locul nasterii lui Iisus Hristos, conform Noului Testament.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.