Preşedintele Poloniei, prezent la praznicul Schimbarii la Fata – Muntele Sfant Grabarka 2011

crucile de pe muntele Grabarka 1    Preşedintele Komorowski, al Poloniei, s-a alăturat miilor de credincioşi ai Bisericii Ortodoxe, care au luat parte la Praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, celebrat în fiecare august pe Sfântul Munte Grabarka, provincia Podlaskie, în partea de est a Poloniei.
   Majoritatea pelerinilor au ajuns la Grabarka pe jos, unii dintre aceştia purtând cruci de lemn tradiţionale.

   Muntele Sfânt Grabarka, considerat loc al unor minuni şi revelaţii, este uneori menţionat ca un “Czestochowa creştin-ortodox”, oraş sfânt Romano-Catolic din Polonia.

Komorowski si Arhiepiscopul Sawa pe muntele Grabarka 2011

   Slujba din acest an a fost sunt celebrată de autorităţile Bisericii Ortodoxe din Polonia, fiind condusă de Arhiepiscopul Sawa, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   Şeful statului polonez, Bronislaw Komorowski, prezent la festivităţi, a subliniat faptul că atât credinţa catolică cât şi cea ortodoxă ar trebui să caute problemele care unesc, şi nu pe cele care le despart.

matanii pe muntele Grabarka    Vorbind la Altarul din Grabarka, Komorowski a mai spus că lumea de astăzi suferă din cauza unei crize a valorilor.
   Preşedintele a mai subliniat faptul că Biserica Ortodoxă este parte a Poloniei din trecut şi din prezent, şi a reamintit cuvintele regretatului Papă Ioan Paul al II-lea, care a spus că Europa trebuie să respire cu ambii plămâni ai Creştinismului, atat cu cel Răsăritean cât şi cu cel Apusean.

– un articol, traducere si interpretare: Ec. Ana-Carmen

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.