Sfanta Maria Magdalena sarbatorita in Magdala si la Manastirea Ghetsimani – Ierusalim 2011

manastirea ghetsimani 11 Conform unor date sosite din zona Ierusalimului, în data de 4 august 2011, la Mânăstirea Ghetsimani a avut loc o praznuire deosebită a Sfintei Mironosiţe, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena (c.Iul.).

Privegherea de toată noaptea şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de către IPS Arhiepiscop Mark al Berlinului, Germaniei şi Marii Britanii.

Acesta a slujit alături de Ieromonahul Alexei (Eliseev), paroh al Bisericii Sfinţilor Părinţi din Hebron, şi de alţi preoţi din Rusia şi Ucraina, aflaţi în pelerinaj.

După săvârşirea slujbelor, conform tradiţiei, maicile din Mânăstirea Ghetsimani le-au oferit pelerinilor ouă roşii pascale, în memoria minunii care a avut loc atunci când Sfânta Maria marturisea despre Învierea lui Hristos, înaintea Împaratului roman Tiberius.

Manastirea Ghetsimani 2011 4

Manastirea Ghetsimani 2011 2

Conform textului Evangheliei, Sfânta Maria Magdalena a fost un ucenic devotat al lui Iisus Hristos, Care a scăpat-o de 7 demoni. Ea a fost prezentă la Răstignire şi a fost primul martor al minunii Învierii Mântuitorului.
Izvor vindecator al Mariei Magdalena Ierusalim Magdala 2011

Map picture

 

În aceeaşi zi, slujba sfintei Liturghii a fost oficiată şi la locul naşterii sale, în oraşul Magdala. Aici a fost organizată o procesiune deosebită la un izvor miraculos vindecator, condusă de IPS Mitropolit Kyriakos, al Nazaretului şi Întregii Galilei.

Manastirea Ghetsimani 2011 5

El a slujit alături de şeful misiunii ecleziastice din Rusia, Arhimandritul Isidor, şi de alţi clerici ai Misiunii Patriarhiei Ierusalimului, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

– contributor: Ec. Carmen-Ana

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.