Africa, regiunea cea mai credincioasa a lumii

sondaj Africa a ajuns in topul listei regiunilor credincioase ale lumii, cu 89% persoane care se numesc „religioase”, potrivit unui sondaj de opinie la nivel mondial, intitulat "Indicele global al religiozitatii și ateismului".

În Ghana, 96% dintre respondenti au declarat ca sunt credinciosi, tara fiind urmată de Nigeria, cu 93%, si de Kenya, cu 88%, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Nu s-a inregistrat insa nicio schimbare în Ghana, dupa 2005 – ultima dată cand a fost efectuat sondajul. Nigeria și Kenya au cunoscut insa o scadere de 1 procent.

Realizat de WIN-Gallup International, sondajul se bazează pe un numar de 50.000 de interviuri, luate in 57 de țări și cinci continente, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.