Parohiile ruseşti din Italia au desemnat delegaţii lor la Consiliul Local

Sâmbătă, 3 ianuarie 2008, clerul şi reprezentanţii laici din parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse din Italia s-au întâlnit la Biserica Sfânta Ecaterina din Roma. A fost prima întâlnire a parohiilor ruse din Italia, de când acestea nu mai aparţin de Dioceza de Cherson.

La data de 27 decembrie 2007, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să-şi consolideze parohiile si manastirile ruseşti din Italia, sub jurisdicţia episcopului de Bogorodsk – care reprezintă Patriarhia Moscovei în Italia.

Înainte de numirea acestuia din urmă, administrarea comunităţilor s-a aflat în grija Arhiepiscopului Inocent de Cherson.

La adunarea generală, clerul şi reprezentanţii parohiilor au ales două delegaţii pentru Consiliul Local, care va avea loc la Moscova, 27 – 29 ianuarie. Spre deosebire de alte eparhii, parohiile ruse din Italia, ca şi cele din Statele Unite, Canada, Turkmenistan şi ţările scandinave, pot alege doi delegaţi, cleric si laic.

Egumenul Philippe Vasiltsev, preot la parohia Sfânta Ecaterina din Roma, şi Dna Natalia Guseva, parohia din Pescara, au fost desemnaţi ca reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse din Italia, în Consiliul unde va fi ales noul patriarh al Moscovei şi al intregii Rusii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.