Liturghie arhierească la parohia Elisabetin (piaţa Crucii)

În prima duminică a anului 2009, Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul a slujit, din încredinţarea Înaltpreasfinţei Sale Nicolae al Banatului, în biserica Adormirea Maicii Domnului a parohiei Elisabetin din piaţa Crucii, Timişoara.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele 9.45 de preotul paroh Cristian Niculescu dimpreună cu ceilalţi preoţi slujitori, alături de credincioşi.

La sfânta Liturghie numeroşi credincioşi, în special copii, s-au împărtăşit din mâna Preasfinţiei Sale cu Sfintele Taine.

Cuvântul de învăţătură rostit de ierarh a tâlcuit evanghelia zilei, sălăşluirea Sf. Ioan Botezătorul în pustie nefiind altceva decât dorinţa ca inima şi mintea să fie ridicate la Dumnezeu. Azi trăim un altfel de pustiu: cel din inimile noastre întunecate cu cele lumeşti, pustiitoare de viaţă şi de suflet pierzătoare.

Preasfinţia Sa a transmis urarea “La Mulţi Ani!” din partea Înaltpreasfinţiei Sale Nicolae, Mitropolitul Banatului, cu binecuvântarea căruia Preasfinţia Sa a săvârşit sfânta liturghie. Deasemenea Preasfinţia Sa a urat celor prezenţi ca nu doar anul acesta, ci întreaga viaţă a fiecăruia să stea sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.