Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în mijlocul credincioşilor parohiei „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche din Bucureşti



Biserica „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche din Bucureşti îşi sărbătoreşte ocrotitorul. În ajunul prăznuirii organizatorului monahismului, astăzi, 16 ianuarie 2009, la acest sfânt locaş au fost săvârşite slujbele acatistului Sf. Antonie cel Mare şi Vecerniei. Prezent în aceasta seară la Biserica Curtea Veche, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa Sf. Antonie cel Mare, o pilda vie de înduhovnicire.

În 2009 se aniversează 450 de ani de la atestarea documentară a acestui sfânt locaş. Cu acest prilej, Biserica “Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche din Capitală a pregatit un album aniversar care a fost lansat în aceasta seară.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Consiliului Parohial în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate pastoral-misionară diploma de onoare Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul României. De asemenea, Preafericirea Sa a oferit bisericii o cruce de binecuvântare precum şi albumul “Colina bucuriei”.

La evenimentele din aceasta seară a participat un număr impresionant de credincioşi, precum şi personalităţi ale vieţii publice.

Biserica „Sfântul Cuvios Antonie” – Curtea Veche este unul dintre cele mai vechi locaşuri de cult din Capitală, fiind cunoscută pentru icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie care se păstrează aici. În această seară icoana făcătoare de minuni a fost scoasă în capela de lângă biserică, unde va rămâne până duminică, 18 ianuarie.

În ultimii 3 ani, la biserica „Sfântul Cuvios Antonie” – Curtea Veche au fost executate numeroase lucrări de restaurări interioare. Se intenţionează ca până la toamnă să fie restaurat şi exteriorul pentru ca până la sfârşitul anului să fie resfinţită.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.